Stressforskningsdagen 2015

Stressforskningsdagen är en årligt återkommande dag då Stressforskningsinstitutet presenterar aktuell forskning för allmänheten. 2014 var ett specialår, då Stressforskningsdagen flyttade till Visby och Almedalsveckan, men 2015 är vi tillbaka i Stockholm igen.

Stressforskningsdagen går av stapeln torsdag 26 mars klockan 13-16 i Aula Magna, Stockholms universitet. Årets tema är Kvinnor, stress och sömn. Evenemanget är öppet för alla, kostnadsfritt och ingen föranmälan behövs. För er som inte har möjlighet att närvara under Stressforskningsdagen sänds alla föredrag direkt via SU Play och kommer även att finna tillgängliga på Stressforskningsinstitutets hemsida i efterhand.

Under dagen kommer Anna Nyberg, Helena Schiller, Rikard Wicksell och Petra Lindfors att hålla föredrag. Anna Nyberg och Helena Schiller forskar på Stressforskningsinstitutet, Rickard Wicksell på Karolinska Institutet och Petra Lindfors vid Psykologiska institutionen vid Stockholms universitet.

Schemat för dagen ser ut som följande:

Pass 1 1300 - 1420

• Introduktion till dagen av Stressforskningsinstitutets föreståndare, professor Hugo Westerlund
  • Kvinnliga chefers arbetsförhållanden, karriärutveckling och hälsa” - föredrag av Anna Nyberg, PhD
  • "Att leva med smärta - ACT som livsstrategi" - föredrag av Rikard Wicksell, MD

Bensträckare med kaffe och bokbord 1420-1445

Pass 2 1445 - 1600

• "Sömn, dagtidsfunktion och hälsa" - föredrag av Helena Schiller, doktorand
  • "Återhämtad eller inte: finns det någon koppling mellan knopp och kropp?" - föredrag av professor Petra Lindfors
  • Avslutning - professor Hugo Westerlund