Arbetsmiljöverket presenterar resultatet av två uppdrag i regeringens arbetsmiljöstrategi för det moderna arbetslivet 2016-2020. Dels en vägledning och forskarantologi om arbetsmiljöutmaningar med gränslöst arbete, dels en kunskapssammanställning om nya sätt att organisera arbete.

På seminariet ger Arbetsmarknadsdepartementet en bakgrund till uppdragen och författarna till forskarantologin och kunskapssammanställningen presenterar huvuddragen i rapporterna

Författarna forskar bland annat om digitaliseringens påverkan på arbetsliv, om arbetsorganisation, stress och återhämtning, om arbetstidens betydelse samt om framtidens arbetsliv och arbetsplatser.

Tid: 7 mars klockan 9-11.30 (inklusive en fikapaus)
Plats: Coor konferens, Tegelbacken 4, Stockholm

Medverkande:

Enhetschef Christina Jonsson (Arbetsmiljöverket), statssekreterare Irene Wennemo (Arbetsmarknadsdepartementet).

Forskare: Ekonomie doktor Nanna Gillberg (Göteborgs universitet), professor Gunnar Aronsson (Stockholms universitet), professor Göran Kecklund (Stockholms universitet), professor Jan Ljungberg (Göteborgs universitet) och professor Susanna Toivanen (Mälardalens högskola).

Anmälan: Anmäl dig senast 26 februari via kalendariet på av.se.

Följ seminariet live eller se det i efterhand

Seminariet kommer att livesändas via Arbetsmiljöverkets webbplats.